Home / Cookieverklaring

Cookieverklaring

Cookieverklaring Mouse Creations

Versie: 5 december 2021

1. Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine bestandjes die bij het bezoek aan een website op randapparatuur wordt geplaatst, zoals op jouw laptop of telefoon. Deze cookies onthouden informatie, en worden teruggehaald als je een website opnieuw bezoekt.

2. Toestemming voor het gebruik van cookies

Voor sommige cookies is toestemming vereist (zie punt 3). Deze wordt gevraagd via een cookiemelding wanneer je voor het eerst op onze website komt.

3. Welke cookies verzamelen we?

Functionele cookies. Dit zijn cookies die de website nodig heeft om goed te functioneren. Deze cookies hebben geen impact op jouw privacy en hier hoeft Mouse Creations geen toestemming voor te vragen.

Geanonimiseerde analytische cookies. Dit zijn cookies waarmee de websitehouder statistieken van zijn website kan bijhouden. Denk aan het aantal bezoekers, hoe lang een bezoeker op de website is, en welke browser de bezoeker gebruikt. 

Mouse Creations gebruikt Google Analytics en heeft maatregelen genomen om jouw IP-adres te anonimiseren, zodat de statistieken volledig anoniem zijn. Hierdoor hoeft Mouse Creations geen expliciete toestemming aan jou te vragen. De cookies van Google Analytics worden maximaal 50 maanden bewaard.

Marketing cookies / tracking cookies. Deze cookies doen hetzelfde als analytische cookies, maar dan met het doel een persoonlijk profiel op te bouwen om gepersonaliseerde advertenties aan jou te laten zien. Adverteerders kunnen door deze cookies dus een advertentie afstemmen op één specifieke bezoeker. Voor deze cookies hebben wij expliciet jouw toestemming nodig. 

Mouse Creations gebruikt een Facebookpixel op haar website. Deze pixel plaatst tracking cookies. Hierdoor krijg jij relevante content van Mouse Creations te zien op Facebook. Lees hier het privacybeleid van Facebook. 

Social media cookies. Mouse Creations gebruikt een Instagram widget op haar website haar Instagram feed toont. Instagram heeft door middel van plaatsing van deze widget de mogelijkheid een bezoeker op de website te volgen en tracking cookies te plaatsen. Voor deze cookies hebben wij jouw toestemming nodig. Lees hier het privacybeleid van Instagram.

Mouse Creations heeft geen controle over wat derden met hun cookies doen.

4. Wat als ik geen toestemming geef?

Indien je geen toestemming geeft voor de cookies waarbij dat benodigd is, kan het zo zijn dat de website niet optimaal werkt. Sommige functies op de website kunnen het bijvoorbeeld niet meer doen, of je ziet geen advertenties meer van Mouse Creations op Facebook.

5. Kan ik cookies nog verwijderen?

Ben je van gedachten veranderd nadat je toestemming hebt gegeven? Je kunt de cookies altijd uitschakelen of verwijderen. Dit kan via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de zoekfunctie. Let op: het uitschakelen of verwijderen moet per computer en per soort browser. Maak jij dus gebruik van Google Chrome én Microsoft Internet Explorer? Dan moet je op beide browsers de cookies uitschakelen/verwijderen. 

6. Wat zijn mijn rechten?

Indien jouw persoonsgegevens verwerkt worden, heb je hier in bepaalde mate controle over. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming heb jij de volgende rechten:

Recht op inzage, rectificatie en wissing

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens Mouse Creations van jou verwerkt. Kloppen bepaalde gegevens niet? Dan kun je ons verzoeken deze te rectificeren. Ook kunnen wij op jouw verzoek gegevens wissen.

Recht op beperking van de verwerking

Dit is het recht om (tijdelijk) te stoppen met het verwerken van jouw gegevens. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de gegevens die wij van jou hebben, mogelijk onjuist zijn. Dan mogen wij deze gegevens niet meer gebruiken totdat wij de juiste gegevens hebben. Ook indien de verwerking van de gegevens onrechtmatig zijn, wij de gegevens niet meer nodig hebben of wanneer je bezwaar hebt gemaakt tegen het verwerken van gegevens, moeten wij (tijdelijk) stoppen met het verwerken van jouw gegevens.

Recht op bezwaar

Ben jij het niet eens met de verwerking van jouw persoonsgegevens? Dan kun je bezwaar maken. Wanneer je bezwaar maakt tegen de verwerking ten behoeve van direct marketing, dan verwerken wij deze gegevens niet meer.

Recht op gegevensoverdraagbaarheid

Je hebt het recht jouw persoonsgegevens van ons in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen en deze aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen wanneer je Mouse Creations toestemming hebt gegeven om jouw persoonsgegevens te verwerken en/of wanneer de verwerking geautomatiseerd wordt gedaan.

Recht om je toestemming in te trekken

Wanneer wij jouw toestemming hebben gekregen om jouw persoonsgegevens te verwerken, dan heb jij te alle tijde het recht om deze toestemming in te trekken. Dit doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking van de persoonsgegevens vóórdat je de toestemming hebt ingetrokken.

Recht om een klacht in te dienen

Heb je een klacht over hoe Mouse Creations met jouw persoonsgegevens omgaat? Dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wil je een van deze rechten uitoefenen, mail dan naar michelle@mousecreations.nl.

7. Wijzigingen

Het kan zijn dat er wijzigingen plaatsvinden op de website waardoor wij de cookieverklaring aanpassen. Ook kan er de wet- of regelgeving met betrekking tot cookies wijzigen, waardoor wij ook de cookieverklaring aan moeten passen. Je kunt deze pagina altijd raadplegen voor de nieuwste versie. 

Een project in gedachten?

Ik denk graag met je mee in een online gesprek van 30 minuten. Dan verkennen we samen wat ik voor jou kan betekenen.

Plan een gesprek